Intervju Pet temeljev zdravja - Robert Franz - Revija Zarja

PET TEMELJEV ZDRAVJARobert Franz, neustrašni bojevnik za naravno zdravljenje S svojo podobo vsekakor pritegne pozornost in redko koga pusti ravnodušnega. Bosonog, s kodri razmršenih vijoličastih las, s prekipevajočo energijo in neutrudnim pozivanjem k zdravju, uporabi naravnih zdravil in zdravilnih rastlin na svojih predavanjih po Evropi polni dvorane. S svojim delovanjem želi doseči, da bo naravno zdravljenje tudi uradno stopilo ob bok moderni medicini.Govori hitro, videti je, da njegove misli prehiteva- jo besede. Čeprav ves čas predava in svetuje o zdravju, se Robert  Franz nima za zdravilca. Pravi, da želi ljudem le pomagati,  da se zavedo svoje osnovne pravice do svobode ter s tem odločanja o načinu zdravljenja, ne da bi morali za to polagati račune brezvestnim koncerno..

Preberi več

OPC – Temelj človeškega zdravja

OPC – OLIGOMERNI PROANTOCIANIDIOPC je koncentrat pridobljen iz semen modrega in rdečega grozdja. Pridobitev OPC – ja:Ta izvleček je narejen iz mletega modrega in rdečega grozdja. Mleto grozdje je pregrobo in ne vsebuje OPC – ja. Naredi se izvleček, kjer se iz 12 ton grozdja naredi 400 g praška. Izvlečkovno razmerje je 1 : 300 in šele ta izvleček ima možnost, da se iz njega naredi krvno redčilo. Ena kapsula vsebuje 140 mg OPC – ja, medtem ko ima kozarec rdečega vina med 0,2 in 2 miligrama OPC – ja. To pomeni, da z vsako kapsulo OPC – ja zaužijemo med 60 in 600 kozarcev rdečega vina. Povezava OPC – ja in Vitamina CVitamin C je organska snov našega telesa. Vitamin C prideluje kolagen, iz vitamina C so narejene naše oči, kot tudi naše tkivo. Skozi sinergijo vitamina C in OPC – ja..

Preberi več

MSM mineral zdravja in lepote

Po kalciju in fosforju je žveplo tretji najbolj pogosti mineral v telesu. Skoraj polovico vsega žvepla v telesu vsebujejo koža, kosti in mišice.MSM je okrajšava za organsko obliko žvepla. To je oblika v kateri se žveplo pojavlja v vseh živih organizmih in v kateri je biološko aktivno.MSM nastaja pri rasti alg v oceanih. Alge in različni planktoni absorbirajo velike količine anorganskega žvepla iz morske vode v enostavno, organsko vezano obliko. MSM je dobro topen v vodi, zato se skoncentrira v atmosferski vodni pari in se z dežjem vrne na zemljo. Korenine rastlin zelo hitro zberejo in koncentrirajo te vire žvepla. Zaradi tega procesa deževnica vsebuje velike količine MSM-ja.MSM posledično najdemo tudi v prehrani : v svežem sadju in zelenjavi v surovem mleku v nekaterih žitar..

Preberi več

VITAMIN D3 - življenjski signal v našem telesu!

S soncem telo producira vitamin D3, edinstven hormon, ki je pomemben za delovanje človeškega telesa. Vitamin D3 je odgovoren za nastanek kalcija v našem telesu, ki je nujno potreben za ohranjanje zdravih kosti, zdravih zob, pravilno delovanje mišic, prispeva k normalnemu strjevanju krvi,...Način življenja, ki ga v razvitem svetu živimo v zadnjih desetletjih in nenehna opozarjanja k izogibanju sonca in uporabi krem za sončenje vodijo k pomanjkanju vitamina D3 v človeškem telesu. Ko imamo v telesu prenizek nivo vitamina D3, se organi ne obnavljajo več, prav tako koža in kosti.Prenizek nivo vitamina D3 v telesu pripelje do zdravstvenih težav, katerih vzroke v 99% iščemo drugje:oslabljene mišice,šibkost, depresija, motnje spanja, motnje v krvnem obtoku (posledica mrzle noge)alergije, debelost,..

Preberi več